Frygter sygdom.

Sygdomsangst (Hypokondri) er angsten for at fejle en livstruende sygdom.
Besvar
Gry123
Indlæg: 1
Tilmeldt: 02 feb 2019 22:13

Frygter sygdom.

Indlæg af Gry123 » 02 feb 2019 22:35

Kære alle.
Det allerførste gang jeg stifter beskendtskab med angst.

For ca. 6 måneder fik jeg følelse af en klump i halsen. Jeg fik tid via egen læge til en øre-næse-halslæge, som ikke fandt noget. Derefter blev jeg henvist til at få lavet en gastroskopi hvor de skulle tage biopsier fra spiserøret fra. Disse biopsier vidste også normale forhold. Jeg blev derefter henvist til trykmåling af spiserøret. På dette tidspunkt begyndte lægerne på en pæn måde at antyde det var en form stress eller angst jeg følte i halsen. Fra jeg fik lavet trykmålingen til jeg fik svar gik der 6 uger. I de 6 uger havde jeg gjort et kæmpe mentalt stykke arbejde i at fortælle mig selv det var psykisk og at målingen sikkert vidste normale forhold og jeg syntes at jeg var symptomfri. Desuden var jeg sygemeldt de 6 uger.

Jeg blev ringet op af lægen som fortæller at måling IKKE er normal, jeg har svært nedsat mobilitet i spiserøret. Den melding var jeg egentlig rimelig cool med- for jeg var symptomfri. Lige indtil at jeg kom til læse om det på nettet. Og der dukker jo de skrækkeligste ting op. Jeg er især bekymret for ALS! Min egen læge og lægen der foretog undersøgelsen er ikke bekymret for anden sygdom, heller ikke neurologiske. De ved ikke hvorfor mit spiserør er sådan, men de er ikke bekymret.
Men det er jeg- til næsten sygelig grænse hvor jeg ikke fungere, desuden syntes jeg har fået flere symptomer. Hoppende muskler hist og her, kraftnedsættelse i venstre arm og spændt tunge.

Lægerne er orienteret- men ikke det mindste bekymret. Min psykoterapeut mener at psyken kan få kroppen til at gøre underlige ting, så hun tror den nedsatte mobilitet skyldes stress. Kropslig stress. Jeg arbejder nattevagt 7/7 ordning og fungere ikke super godt med det. Hun syntes det giver mening idet at jeg havde bedring i de 6 uger jeg var sygemeldt og symptomerne blusser igen når jeg for besked om unormale forhold. Nogen af lægerne mener det samme som psykoterapeuten og andre køber den ikke helt.

Kan angst/stress virkelig påvirke det fysiske i sådan en grad at det ligefrem kan ses på undersøgelser?

Falcke94
Indlæg: 5
Tilmeldt: 28 sep 2018 12:29

Re: Frygter sygdom.

Indlæg af Falcke94 » 03 feb 2019 23:46

Uha, det lyder ikke rart. Jeg har selv været igennem et langt forløb grundet mistake om diverse nervesygdomme osv. Jeg havde også symptomerne af en kump i halsen, og oftest også synkebesvær. Og jeg fik også efter en røntgen scanning af spiserøret fortalt, at jeg havde noget der hed tetiær kontraktioner eller noget i den stil. Hals lægen sagde, at det kunne være neurologisk, men efter en gastroskopi undersøgelse fandt man ud af, at jeg også havde spiserørsbrok hvorefter jeg spurgte mave tarm kirugen om det man havde fundet på røntgen billederne. Hun sagde, at det var lidt sådan en "når når ting" og min egen læge sagde egentlig det samme. Så jeg ringede også ud til Neurologerne som jo nærmest lige havde udredt mig efter en masse undersøgelser. De sagde det samme, det var ikke noget jeg skulle være bekymret over. Og lige præcis sygdommen ALS er også noget som jeg virkelig har været bekymret for. Angst og stress kan virkelig påvirke en i en enorm grad.

Du kan evt. læse mit indlæg her:

https://angstforeningen.dk/forum/viewto ... f=7&t=5775

Og selvom det er svært, så er man sku bare nød til, at stole på lægerne. Håber du får det bedre.

Brugeravatar
cocool
Indlæg: 9
Tilmeldt: 22 jan 2019 12:32

Re: Frygter sygdom.

Indlæg af cocool » 12 feb 2019 13:27

Angst/stress kan i aller højeste grad ramme kroppen fysisk. Jeg har selv haft kæmpe problemer med min hals. Efter en periode med angstanfald vågnede jeg pludselig op en dag med en klump / spændinger i halsen. Det gav mig synkebesvær og nogle gange også kvælningsfornemmelser. Det stod på i flere måneder og det var ved at drive mig til vanvid. Jeg var også til diverse undersøgelser hos øre-, næse-, halsspecialist samt gastroskopi. Jeg har aldrig følt mig så syg, men alle undersøgelser viste at jeg var sund og rask. Det begyndte at blive meget bedre, da jeg havde vænnet mig til angstmedicinen. Jeg har det dog stadig lidt af og til, men det er til at leve med nu.

Hvis du vil kan du læse min historie her: http://www.angstforeningen.dk/forum/vie ... f=8&t=5814

Besvar