Tissetrang

Sygdomsangst (Hypokondri) er angsten for at fejle en livstruende sygdom.
Besvar
tobolowsky
Indlæg: 3
Tilmeldt: 24 mar 2011 12:58

Tissetrang

Indlæg af tobolowsky » 24 mar 2011 13:28

Hej

Jeg er en mand sidst i tyverne, der i længere tid har døjet med problemer med blæren. Jeg føler en konstant tissetrang og når jeg går på toilettet er det som om jeg ikke helt tømmer blæren.

Problemet opstod pludselig for ca. 4 måneder siden. Første gang gik det i sig selv igen efter et par uger og var væk i et stykke tid. Men så kom tissetrangen tilbage igen, plagede mig i et par uger og forsvandt så påny. For så at komme tilbage… Hver gang tissetrangen er kommet tilbage er intervallerne blevet mindre og mindre. Nu er tissetrangen KONSTANT.

Jeg er blevet undersøgt for blærebetændelse, clamydia og diverse andre bakterier – uden resultatet. Min prostata er også blevet tjekket af en urolog. Deruddover har jeg også været på hospitalet, hvor jeg fik at vide, at jeg tissede som jeg skulle og at jeg tømte min blære fint. Lægen fortalte mig, at det nok bare var psykologisk og gav mig så nogle piller mod forstørret prostata (???) De virkede ikke. Derpå opsøgte jeg igen egen læge, der gav mig nogle piller mod overaktiv blære. Da det heller ikke virkede, blev jeg anbefalet at opsøge en akupunktør, hvilket jeg nu har gjort, såvidt også uden held.

Min egen læge mener, at det er en ”fiks idé” jeg har fået, at jeg skal tisse. At jeg må een eller anden måde selv har fremprovokeret det og / eller selv holder det i hævd. Og der er helt klart sket en mental overbygning, fordi jeg efterhånden har været plaget af min tissetrang så længe. Jeg tænker stort set ikke på andet end min blære.

Jeg ved godt, at mit problem kan virke småt i forhold til de ting andre herinde bokser med. Men mit liv er gået fuldstændig i stå. Jeg går aldrig i byen eller i biografen, har ikke sex med min kæreste, sover ikke om natten, har meget svært ved at arbejde og har i det hele taget meget svært ved at fungere. Er derfor temmelig desperat efter at få hjælp. Især nu hvor min egen læge har givet op.

Kan mit problem skyldes angst? Og er der nogen herinde, der har prøvet noget tilsvarende?

Jeg håber virkelig, at I kan hjælpe mig.

Hilsen
T

Livia
Indlæg: 13
Tilmeldt: 12 mar 2009 17:50

Re: Tissetrang

Indlæg af Livia » 24 mar 2011 18:09

Hejsa, stakkels dig og NEJ dit problem syns bestemt ikke spor lille! Jeg er godt nok en kvinde men har prøvet noget lign dog kun i få dage og det var RIGELIGT til at forestille mig hvordan alting er ødelagt for dig lige nu. JEG personligt tror slet ikke det kan være angst nej. Jeg ved ikke om du kan bruge dette til noget, men jeg har førhen haft meget hyppige og slemme blærebetændelser, senere i livet fik jeg det så igen hvor jeg TROEDE det var det men ingen fandt nogle baktier på mig men jeg fandt så frem til at det var svamp som generede og provokerede sådan at jeg hele tiden sku "småstrinte", ganske forfærdelig, netop som du beskriver......mænd kan vel også få svamp forneden eller i urinrøret? jeg ved det ikke, måske du også er undersøgt her for, men bare en tanke og et forslag........jeg har så også prøvet senere hen noget af det samme hvor det IKKE var svamp og HELLER ikke blærebetændelse, jeg fik den ide at det måtte sku skylles ud, så jeg drak og drak (vand) i håb om det ku gå over, men det blev faktisk værre og værre...jeg spurgte min læge og hun sagde at min blære sku "ha fred" og at jeg sku prøve lade være at drikke ret meget og se om jeg ku holde mig lidt længere tid af gangen...og det HJALP! og det gik derefter over igen.... :) håber det ku ske for dig også at du måske ku prøve at holde dig og gi din blære og urinveje fred, aner ikke om du kan bruge det til noget, men jeg syns virkelig det er skide synd for dig og det er da seriøst et problem der er til at tage at føle på...:(øv...håber du skriver igen og håber meget på at det går over igen af "sig selv" eller at nogle alligevel finder frem til hvad problemet kan skyldes, for ansgt tror jeg ikke på, ej heller nogen "FIKS IDE", pjat.....
går ud fra du også er blevet tjekket for sukkersyge? for der er vist noget med man skal tisse rigtig ofte.
Rigtig ´meget god bedring fra Livia

marvic2011
Indlæg: 3
Tilmeldt: 04 maj 2011 10:25

Re: Tissetrang

Indlæg af marvic2011 » 04 maj 2011 10:40

Hej

Du er ikke alene om dette problem. Jeg er en mand 42 år som har haft problemet i 2 år. Har været til alverdens undersøgelser
og det nærmeste som lægerne er kommet frem til er kronisk prostatitis :( Jeg tror selv at problemet er psykisk.
Nogle dage er bedre end andre hvilket gør at det er svært at få stillet en diagnose....
Så jeg kan kun "opmuntre" dig med at du ikke er alene om problemet :cry:

AXA
Indlæg: 32
Tilmeldt: 06 okt 2007 09:50

Re: Tissetrang

Indlæg af AXA » 19 maj 2011 19:24

Hej Tobolowski

Er du stadig på? for så har jeg en række gode råd :-) Jeg tjekker om et par dage om der er reaktion.

KH
AXA

marvic2011
Indlæg: 3
Tilmeldt: 04 maj 2011 10:25

Re: Tissetrang

Indlæg af marvic2011 » 21 maj 2011 07:58

Hej AXA

Jeg er meget interesseret i at høre dine råd :wink:

AXA
Indlæg: 32
Tilmeldt: 06 okt 2007 09:50

Re: Tissetrang

Indlæg af AXA » 25 maj 2011 12:22

Hej Marvic

1)Livias råd er godt, jeg har også haft glæde af at give blæren fred.

2)Min kæreste døjede også med det samme problem. Han var så hos en dygtig fysioterapeut pga. ryg/lændeproblemer, hun fik rettet ham ud, og som bonus har han ikke siden haft problemer med at tømme blæren helt! Så det kan være ens kropsholdning der gør at det trykker de forkerte steder. Altså prøv en dygitg fys, gerne med speciale i ryg/lænd

3) Kan du læse engelsk? 2 bøger kan anbefales (måske findes de også på dansk, kan googles): Tim Parks: "Teach us to sit still". Han havde vandladningsproblemer OG stærke smerter i regionen. Den er sjov og ironisk, og hans løsning bliver mindfulness/meditation. Man skal læse den hele selv om løsningen først kommer hen mod slutningen. Den anden bog er "A Headache in the pelvis" af Wise og Anderson, som Tim Parks faktisk omtaler i SIN bog, så der kan man slå 2 fluer med 1 smæk. Sidstnævnte bog arbjeder også med at kropsholdningen/megen sidden ned kan være problemet.

4) Undgåelse = avoidance, altså at man lader være med noget, fx. sex eller gå til fest, pga. af problemet, vil forværre det, fordi man så fokuserer på det mere = vejen til angst. Så undgå undgåelse ;-)

KH
AXA

tobolowsky
Indlæg: 3
Tilmeldt: 24 mar 2011 12:58

Re: Tissetrang

Indlæg af tobolowsky » 01 jul 2011 16:11

Hej AXA

Tusinde tak for de gode råd! Det er mere end nogen læge har kunne fortælle mig. Og jeg har snakket med MANGE efterhånden.

Siden jeg skrev sidst, har jeg været igennem et hav af undersøgelser og behandlinger, og har sågar prøvet akupunktur og zoneterapi. Men intet har hjulpet endnu. Så jeg skal da helt sikkert følge dine råd.

- T

gg806
Indlæg: 2
Tilmeldt: 16 jul 2011 13:32

Re: Tissetrang

Indlæg af gg806 » 16 jul 2011 13:48

Hej Axa

Hvis du finder en løsning må du meget gerne skrive den. Jeg har stort set samme problem som jeg kan forstå du har. Det startet med jeg var syg i ca. en uge med influenza og til sidst i denne periode begyndte jeg at skulle tisse konstant. Jeg slog det hen med at det var fordi jeg måske fik drukket lidt for meget kaffe o.lign. pga sygdom. Da influenzaen var væk blev tisseriet det ikke.

Jeg var 100% overbevist om at det var noget mental da jeg kunne "glemme" det også var problemet væk for en stund. Som hvis man følte man skulle tisse og havde gjordt det 10 gange allerede den dag, hvis så der skette noget blev det ligesom revet ud af ens tanker og føelsen forsvandt for en periode for derefter at komme tilbage. Jeg valgte derfor at opsøge en phykolog samtidigt med jeg kontaktet min læge.

Resultatet af phykologen er at der er mange småting som ikke er specielt godt i min hverdag, stress fra arbejde, monotomt livstil, få sanse indtryk osv. Og selvom jeg har forsøgt at arbejde med disse er der ikke kommet noget resultat.

Min læge tog en urin prøve som ifølge ham ikke kunne helt sige om jeg havde clamydia / blærebetændelse men jeg havde helt sikkert ikke sukkersyge. Jeg fik derfor en kur med nogle piller jeg skulle spise for at tage det overstående. Efter 1 uge var der ikke noget resultat og jeg kontaktet ham og fik besked på at vente en uge mere. Da der stadig ikke var noget fremskridt blev jeg henvist til en specialist i Urologi på Herlev, men da der var 5 måneders ventetid blev jeg via det ventetids garantien henvist til Urologo på privat klinik. Her har jeg fået tjekket min prosata som var ok, fået lagt et karteter op til at prøve at fylde og tømme min blæse samt måle om musklerne virket som de skulle, og alt dette var hvad jeg fik besked på, helt fint.

Nu venter jeg så til om 14 dage hvor jeg igen har en samtale med specialisten om hvad der så skal prøves.

Personligt har jeg en tro på at hvis ikke det er rent physisk, at det er en infektion da det kom i forbindelse med anden sygdom så mit immun forsvar har nok været rimelig svækket på det tidspunkt.

Ved ikke om dette gælder for dig, men jeg har intet problem når jeg rent faktisk sover, nogle dage kan jeg dog ikke falde i søvn pga af det og kan kæmpe i 3 - 4 timer med at falde i søvn. Om jeg så efterfølgende sover i 10 timer vågner jeg ikke op en eneste gang for at tisse. Dette tolke jeg også som om det er noget phykologisk, eller at det er så hvis man har en myggestik der klør, når man først slapper af og sover bemærker man det jo rent faktisk ikke.

En sidste ting jeg har tænkt på er noget alternativ som clariovant eller noget i den stil. Jeg tror ikke på dette overhovedet men er ret desperat og klar på næsten at prøve hvad som helst efterhånden.

Hvis jeg finder en løsning skal jeg gerne give besked, og håber lidt at hvis der er andre eller du finder en løsning i så gør det ligeså, også gerne i en om hvis i føler bedre med dette.

gg806
Indlæg: 2
Tilmeldt: 16 jul 2011 13:32

Re: Tissetrang

Indlæg af gg806 » 13 aug 2011 15:56

Ved ikke om der stadig er folk der læser denne tråd, men pt. har jeg ikke noget nyt fra læger og specialister. Men har fundet denne tråd på et udlandsk forum.
http://forums.wrongdiagnosis.com/showth ... 63&page=17
Og det beskriver meget godt min oplevelse, og se faktisk ud til at de har løsningen på problem :)

ghjkl
Indlæg: 2
Tilmeldt: 21 dec 2011 11:20

Re: Tissetrang

Indlæg af ghjkl » 21 dec 2011 11:56

Jeg har selv et problem med konstant tissetrang. Jeg er mand, 27. Det startede med svien i urinrøret, hvor det føles som om at der sad noget væske der ikke kom ud. Senere begyndte jeg at få denne konstante vandladningstrang. Jeg var bange for inkontinens. Men der rendte aldrig noget ud af sig selv. Bemærk at jeg heller ikke rent faktisk skal tisse. Jeg føler bare at jeg skal tisse. Jeg kan holde mig ligeså længe som før.

Da der var gået en uge med symptomerne begyndte jeg så småt at blive bekymret. Min første reaktion var at stoppe med alt sidde ned 12 timer om dagen (sidder max ned 2 timer pr. dag nu), gå mere, tage vitaminpiller, udskifte hele min kost, ignorere vandladningstrangen og kun tisse når jeg vidste min blære var fuld, stoppe masturbation (som tilsyneladende gjorde det værrere), midlertidigt stoppe med at tage mere ansvar på min uddannelse der kunne resultere i stress, og sørge for at jeg ikke på en eller anden måde fik bakterier på min penis.

Det hjalp ikke, og jeg gik til læge. Der var ingen betændelse, så jeg blev henvist til undersøgelse. Her fandt de ud af at det er min prostata den er gal med, idet den er forstørret. De mener jeg har prostatitis og gav mig piller til at lette vandladning ved forstørret prostata (????) Lægen sagde at jeg skulle holde op med at holde mig så længe af gangen, og at det var det der var årsagen til det. Jeg ytrede at jeg ikke synes det hang sammen, da jeg normalt går på WC når jeg føler at jeg skal tisse. Men det ville han ikke høre på.

Jeg har sindsygt mange spørgsmål nu, og er bange for at jeg har kræft i prostata, eller sådan noget. Det er selvfølgelig overordentligt sjældent at en ung mand bliver ramt af denne sygdom. På den anden side matcher lægens diagnose ikke det jeg har observeret. Når jeg vågner om morgenen, så er symptomerne typisk væk. Så snart jeg fokuserer mine tanker på problemet, så forværres tilstanden. Jeg har derfor konkluderet at det er et psykisk problem, og at det kun kan bekæmpes vha. de metoder jeg allerede bruger, og derudover ved at ignorere trangen vha. let underholdning, samvær og fysisk aktivitet.

Mine symptomer ændrer sig stadig, typisk til det bedre, og jeg håber på at det er et tegn på at jeg snart får skovlen under det, så jeg kan komme videre med min hverdag.

Tak!

ma1980
Indlæg: 1
Tilmeldt: 22 okt 2017 10:49

Re: Tissetrang

Indlæg af ma1980 » 22 okt 2017 10:54

Har du fundet løsning på dit problem? Jeg lider af præcist det samme.

OleU
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12 mar 2018 21:09

Re: Tissetrang

Indlæg af OleU » 12 mar 2018 21:13

Jeg har haft problemet i mange år, men blev hjulpet meget af hypnose kombineret med en afslappende selv hypnose fil, som jeg lytter til før situationer hvor jeg ved at jeg vil blive udfordret.

ghjkl
Indlæg: 2
Tilmeldt: 21 dec 2011 11:20

Re: Tissetrang

Indlæg af ghjkl » 14 feb 2019 15:16

Jeg forstår at vi hver har unikke årager til vores fælles problem og derfor også unikke løsninger. Men efter 7 år har jeg i hvert fald "fået skovlen" under mit problem og "regnet den ud".

Det første man skal gøre er naturligvis at udelukke alle fysiske årsager, hvilket man gør ved at gå til læge. Læger er dog ikke særligt hjælpsomme overfor sådan noget som vi lider af, og derfor skal man passe på. Nogle gange er lægen afvisende, og andre gange bliver man fluks henvist til en undersøgelse af urinblæren. Begge ting er meget stressende og forværrer problemet. Jeg har aldrig mødt en læge der har kunnet hjælpe med det psykologiske hverken "systematisk" eller menneskeligt, også selvom man direkte siger at man selv tror det er angsten der er problemet. Jeg håber andre har haft mere held! Min oplevelse er at det er bedst bare at fortælle ens nærmeste hvordan man har det.

Det vigtigste jeg har lært er at den måde man bruger hovedet på over tid manifesterer sig proportionalt. Problemet begyndte lige efter jeg var startet på en ny uddannelse, fortsatte og blev forværret da jeg var arbejdsløs og gik hjemme i 2 år, og forsvandt helt fra min hverdag da jeg kom i arbejde igen for 3 år siden. Mit arbejde er fysisk hårdt og kræver tilstedeværelse, men er ikke stof til eftertanke, spekulation og bekymringer. En time på arbejde er en time hvor angsten er sat på stand-by. Når jeg læser, programmerer og laver kreative ting der kræver transcental tænkning, så er døren også åbnet for demonerne. Det er sådan jeg tror det primært hænger sammen.

Det næste er dog at angsten altid er der. Angsten kan svinde ind til et lille uskyldigt modermærke, og den kan vokse indtil den fylder dag og nat. Jeg har oplevet at den manifesterer sig på mange måder i kroppen. Man skal kontrollere sin angst og vide hvor den er.

Det er ikke nok at abstrahere fra angsten en dag eller to. Det er et langsigtet projekt at genoprette en sund tankegang. Man skal vitterligt stjæle ALLE resourcer tilbage fra angsten, og holde ved. Hvis man får et tilbagefald, især sygdomsangst, skal man erkende dette HURTIGT, og ikke vente til angsten fylder så meget at man ikke kan fungere. Bare gå til lægen og tag den ydmygelse der nok kommer. Så snart du har booket en tid skal du fortrænge angsten!

Respekterer derudover din krops alder. Du er et voksent menneske, og du skal tænke som en voksen så din hjerne-kemi passer til din krop! Jeg starter altid dagen med et "memento mori", overvejer min krops langsomme forfald, og prøver at acceptere det. Hvis jeg har nogle psykosomatiske gener tænker jeg på hvordan disse ting vil komme og gå uanset hvad jeg gør. Der vil være gode og dårlige tider forude. Den der cyklus af hysterisk glæde over at tage kampen op og efterfølgende bundløs depression over at føle sig syg igen, den er slet ikke sund for din gamle krop. Jeg tror der er noget der især ift. tissetrang, at kroppen simpelthen bliver forvirret. Glat lortet ud og vær en kedelig voksen. Momentær distraktion og "let underholdning" (som jeg dumsmart nævnte i 2011) er i øvrigt overhovedet ikke en løsning, blot endnu en ubalance i din hjerne-kemi.

Disse ting hænger nok sammen på kryds og tværs og kan forklares bedre af folk der er klogere end mig. Årsagen til at jeg slås med angst er måske nok i virkeligheden årelang isolation og ensomhed. Den side af sagen er dog svær at italesætte. Men det korte af det lange er at skillelinjen for mine symptomer er FAST ARBEJDE.

Besvar