Emetofobi

Angst for fx at bruge elevator eller flyve.
isoleret
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13 nov 2009 13:23

emeto

Indlæg af isoleret » 13 nov 2009 15:21

Hej 'Pamela', det var meget meget spændende og positivt at tale med dig forleden - det gjorde et stort indtryk på mig - jeg var ikke forberedt på at møde en anden person med emeto selvom jeg i mange år har været klar over at det var en lidelse mange mennesker rundt omkring i verden led af -- jeg tog bare ind til dette panikangst/socialfobi-foredrag grundet jeg tilfældigvis havde læst om det i en lokalavis. Når man møder eller læser om andre med de samme tanker og oplevelser som en selv kan man se hvor meget af ens ''personlighed'' der slet ikke er en selv men en lidelse el. tilstand. Mange elementer ved emetofobi har jeg altid tænkt var dele af min ''underlige'' personlighed. Ved at møde dig og læse om andre dk'ere med emeto herinde kan man virkeligt se hvor meget af ens tanker og oplevelser der er 'sygdom' og ikke ens egen 'bizarre personlighed'. Ked af at du har lidt som mig.

til andre herinde der også lider af emetofobi - Jeg er en mand på 32 år snart, der har lidt intenst af emeto siden jeg var 16 år - (har ikke kastet op siden jeg var 15 år, (ikke at det faktum hjælper specielt på angsten)) -- jeg er 2 gange i mit liv blevet tvangsindlagt til lukket psyk. afdeling grundet at jeg var anorexitynd (da jeg var 17 år i 1995 og 24 år i 2002) - de havde dog aldrig hørt om emetoforbi og kunne ikke rigtigt tage det alvorligt -- de synes dog ikke at tvivle på at jeg led at psykiske problemer -- har desværre kun kunnet arbejde fra jeg var 19 til 23 - har udover det aldrig kunnet arbejde eller tage en uddannelse - jeg måtte stoppe i gymnasiet grundet emeto i sin tid -- min emeto har været mest intenst fra 16-19 års alderen og så igen fra 24-28 års alderen hvor jeg har været helt ude af stand til af forlade hjemmet og intet som helst kunnet foretage mig og mest lægget i sengen - også i mit 30. år har jeg lidt intenst af emeto - så jeg har flere gange i mit liv måtte opleve at skulle starte forfra efter års ''selvvalgt'' isolation - starte forfra med at tilvænne mig til at spise almindeligt og kunne køre med bus/tog og handle ind osv -- Det er næsten ikke til at fatte hvor meget afmagt og lidelse denne roskildesyge-/madforgiftnings-/maveinfluenza-/transportsyge- og overspisningsangst har hæmmet mit liv og taget årene fra mig - Har aldrig kunnet have kæresteforhold og mistede ''endegyldigt'' al menneskekontakt da jeg var 24 år - har de seneste 8 år kun haft overfladisk kontakt med mine forældre - derudover nul menneskekontakt - egentligt ikke grundet min emeto men grundet den isolation min emeto forårsagede for mange år siden - min emetofobi gav mig aldrig rigtigt mulighed for at kunne møde / lære andre mennesker at kende -- da jeg fik de voldsomme opkast-angst-anfald i mine teenår og midten af tyverne rev jeg mig selv til blods - nev og rev mig på lårene og overarmene og brystkassen og lign. -- jeg er inde i en god periode i øjeblikket hvor jeg sagtens kan tage ud osv men har dog svært at se hvordan jeg skal komme tilbage til livet efter så mange års isolation og total mangel på menneskekontakt udover helt overfladisk kontakt med mine forældre - jeg har de seneste år interesseret mig meget for hvordan emeto fungerer og hænger sammen - jeg mener ikke længere der er tale om en egentligt ''fobi'' men nærmere om en egentlig sygdom relateret til anorexi - man kunne jo også kalde anorexi for en forbisk angst for at blive tyk, men det ville voldsomt underdrive hvilken altomfattende lidelse anorexi er -- Interresant at læse folks indlæg her, det har en bizar effekt at se andre tænke og agere som en selv - jeg har svært ved at fatte at andre har oplevet og tænkt og lidt som mig.

mvh. Christian --

ps. - i alle de år jeg har lidt af emeto har jeg også lidt af selvvæmmelse - det vil sige at jeg føler at jeg er mere ''biologisk'' og ulækker end andre mennesker og at jeg mener at min biologiske krop er mere ''biologisk'' og klam end andres, og jeg frygter at folk skal blive fysisk væmmede af mig - jeg har den seneste tid undret mig over om denne lidelse er seperat fra emeto eller noget der hænger sammen med emeto - der er måske andre her der har denne kombination af selvvæmmelse og emeto - det betyder ikke at jeg føler mig tyk - men at jeg føler at jeg ikke er attraktiv og i særdeleshed kører det på det biologiske/kropslige og er en angst for at folk synes jeg lugter ulækkert eller virker gusten og vammel og uhygiejnisk og ikke-lækker osv osv osv --

når jeg frygter at skulle kaste op skyldes det dog ikke at jeg frygter at andre skal blive væmmede af mig som man så kunne foranledes til at tro - min angst for at kaste op handler heller ikke om at jeg frygter at blive kvalt - det handler for mig ene og alene om at oplevelsen for mig virker så væmmelig og ulækker og afskyelig. så altomfattende klam og ubehagelig -

Jeg har tænkt intenst over emeto i alle disse år og nogle af mine erfaringer og observationer kan måske hjælpe andre.

Pamela
Indlæg: 41
Tilmeldt: 06 feb 2009 01:03

Indlæg af Pamela » 15 nov 2009 01:04

Hej Christian (Isoleret)

Ja det var kanon at møde en med samme angst som en selv så vi kunne snakke om det sammen..sjovt vi lige skulle mødes til det angst foredrag!

Men trist at vi begge to har emetofobi som det så smukt hedder er en rigtig dum sygedom at har ødelægger unge menneskers liv totalt!..

Tænkte på om du har en facebook profil ?

Mvh Pamela..

Ladybird
Indlæg: 59
Tilmeldt: 06 okt 2009 07:26

Indlæg af Ladybird » 16 nov 2009 07:45

jeg vidste ikke der var en fobi kun for at kaste op/kvalme.

Jeg ved endnu ikke helt, hvad det er for en angst jeg har. jeg har oplevet anfald når jeg spiser sammen med andre, i bussen, når jeg er nede og handle (dog ikke så meget).

Det værste var da vi var på en restaurant og jeg pludselig følte jeg skulle kaste op ud over det hele. Det hele blev helt uvirkeligt og jeg skyndte mig ud på toilettet, jeg følte jeg var ved at falde om, høj puls, kold sved, rystede mm. Det var der jeg fandt ud af jeg havde angst.

hallie
Indlæg: 222
Tilmeldt: 22 jun 2008 22:31
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Indlæg af hallie » 16 nov 2009 13:14

Ladybird .. prøv evt. at tjekke www.emetofobi.dk - der kan du få nogle forskellige tegn på emetofobi - og beskrivelse af hvordan emetofobikere oplever deres angst, måske det kan hjælpe dig til enten at få nogle ting til at falde på plads eller til at udelukke noget :)
[img]http://i9.photobucket.com/albums/a83/halliecp/Signatures/Caprica-six-sig.png[/img]

Ladybird
Indlæg: 59
Tilmeldt: 06 okt 2009 07:26

Indlæg af Ladybird » 16 nov 2009 14:43

tak for linket.
Så blev jeg det klogere.
Det er ikke emetofobi jeg har, da jeg ikke er bange for at andre skal kaste op, kun at jeg selv skal kaste op når der er andre, især i forsamlinger.
Plus jeg bliver angst i andre tilfælde også.

isoleret
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13 nov 2009 13:23

Indlæg af isoleret » 16 nov 2009 19:31

Pamela skrev:Tænkte på om du har en facebook profil ?

Mvh Pamela..
Hej... jeg har hverken facebook eller messenger pt -- men jeg opretter det -- efter jeg talte med dig forleden har det på ny gået op for mig hvor enorm rolle min emetofobi stadig spiller for mig hver dag.. jeg er så vant til at leve i denne hæmmede tilstand at jeg glemmer hvor meget jeg egentligt gør/ikke gør, og tænker hver dag der er grundet min emetofobi.

jeg skulle lige til at lade dig gå forleden fra det foredrag uden at have talt med dig... men heldigvis tvang jeg mig selv til at ''konfrontere'' dig med vores fælles fobi. det er jo ikke til at vide hvor mange årtier der går før man møder en person med emeto igen. det ville jeg ikke gå glip af.

dagens emeto-oplevelse: jeg gik ind på en sandwichbar i 'strædet' eller hvad denne gade hedder der kører sideløbende med strøget op mod rådhuspladsen.. og der skulle jeg så have en vegetarsandwich med mozzarella og pesto... (undgår som oftest kød når jeg køber en sandwich ude) men så sagde hun at de var løbet tør for mozzarella.. og istedet måtte jeg så bestille en sandwich med kylling (!) --> :shock: hvilket var grænseoverskridende for mig da kylling jo muligvis kan være en risikabel ting for folk med emeto... men det var bare det første og mindste emeto-chok i den sandwichbar... så satte jeg mig ved et bord og begyndte at spise den.. så kommer ejeren eller en chef ind og spørger ''min'' ekspedient hvor den anden ekspedient er henne og hun fortæller så at ''hun ikke har det så godt'' og er ''gået oven på''... denne anden ekspedient der ikke havde det så godt gik dog rundt i køkkenet og frem og tilbage hele tiden... det var chok nummer 2... men jeg besluttede mig for at spise min sandwich alligevel da jeg allerede havde spist halvdelen af den.... bagefter var jeg ovre og kigge på en jakke og syntes pludselig jeg følte mig overmæt af denne sandwich og frygtede jeg skulle kaste op ud over gulvet i 'companys' ---> :roll:

hallie
Indlæg: 222
Tilmeldt: 22 jun 2008 22:31
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Indlæg af hallie » 16 nov 2009 21:10

Ih hvor lyder det bekendt, Isoleret!!

Alle de ting, du beskriver der, kunne have været mig for 10 år siden :?
[img]http://i9.photobucket.com/albums/a83/halliecp/Signatures/Caprica-six-sig.png[/img]

Pamela
Indlæg: 41
Tilmeldt: 06 feb 2009 01:03

Indlæg af Pamela » 18 nov 2009 18:52

Hej Christian..

Har du ikke en email ? så kunne vi skrive lidt sammen der vist du har lyst ?

Er glad for du kom hen til mig den aften til angstfordraget selv om det må har været meget svært for dig!

Kender alt til det med sandwichbaren/byen har prøvet det så mange gange.

Er vigtigt ikke at isolere sig helt fra andre mennesker bliver et noget trist liv på den måde..

:)

isoleret
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13 nov 2009 13:23

Galoperende ocd

Indlæg af isoleret » 25 nov 2009 22:58

Hej.. min email skulle være oppe i min profil - Har du også en bruger ovre på emetofobi.dk? Jeg tror der er ''flere'' der bruger det forum mht. emetofobi specifikt.....

der er et gratis ocd-foredrag i morgen på frederiksberg hospital i auditoriet hvis du evt. også lider af ocd -- jeg lider personligt af galoperende ocd hvilket hænger tæt sammen med min emeto. jeg mener at de opstod samtidigt tilbage i teenårene --

ocd-foredrag
auditoriet på frederiksberg hospital 19-21, torsdag den 26/11

synes det er meget hyggeligt at tage ud til diverse foredrag --

Pamela
Indlæg: 41
Tilmeldt: 06 feb 2009 01:03

Indlæg af Pamela » 26 nov 2009 13:43

Hej igen..

Skriver til dig på din mail den står på din profil!

Jeg har ikke en bruger på emetofobi.dk kender slet ikke den side..

Ja så godt det fordrag og ville super gerne har været derover men er blevet syg med dårlig mave så kommer nok ingen steder i aften detsværre :(

så må du fortælle mig om det!

vi skrives :)

isoleret
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13 nov 2009 13:23

Indlæg af isoleret » 26 nov 2009 15:34

Hej... jeg skal opdatere dig hvis der bliver sagt noget interressant til dette foredrag. Hvis jeg har forstået det korrekt er det denne 'hallie' der har lavet denne emetofobi-hjemmeside og forum der hedder emetofobi.dk -- der er lidt flere der skriver derovre.

hallie
Indlæg: 222
Tilmeldt: 22 jun 2008 22:31
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Indlæg af hallie » 26 nov 2009 21:06

Det er rigtigt, at det er mig, der har oprettet emetofobi.dk - som er en informationsside om emetofobi :)

Derudover har vi et forum på http://emetofobi.forumcircle.com/index.php - som er et forum kun omhandlende emetofobi :)
[img]http://i9.photobucket.com/albums/a83/halliecp/Signatures/Caprica-six-sig.png[/img]

Myggen
Indlæg: 9
Tilmeldt: 21 jul 2010 21:12
Geografisk sted: Midtjylland

Re:

Indlæg af Myggen » 06 aug 2010 23:38

anonym skrev:Jeg lider også af det. Jeg stiftede faktisk bekendtskab med navnet i 2002-2003 da jeg så en "liste over mærkelige fobier".

Emetofobi er ikke som andre fobier og kan derfor ikke behandles på samme måde som andre fobier (dvs. eksponering). Det ved jeg af egen erfaring.

Jeg har selv prøvet af kaste op 4 gange efter at have kendt til emetofobi og lært om sygdommen og at "det ikke er farligt at kaste op" og hver evig eneste gang jeg har kastet op er jeg blot blevet bekræftet i, at jeg hellere vil dø end jeg vil kaste op igen.

Derfor er eksponering _IKKE_ en kur imod emetofobi. Der findes kun én eneste ting der hjælper mod emetofobi og det er at gøre det umuligt at kaste op.

Der findes 2 muligheder:

Den ene er en operation hvor man fjerner mekanismen, så man ikke kan kaste op. Men operationer skal man altid være påpasselige med, jeg vil ikke selv tage imod den.

Den anden er kvalmestillende medicin. Jeg vil anbefale at man som absolut minimum har 2 forskellige kvalmestillende præparater til rådighed, så hvis den ene ikke virker på kvalmen inden for 15 minutter, så kan man prøve den anden.

Eftersom bivirkningerne ved kvalmestillende præparater, som f.eks. Emperal (metoklopramid) ved længerevarende brug kan være meget ubehagelige (ansigtstrækninger, ufrivillige bevægelser osv.) skal man ikke tage dem fast hver dag, men kun tage dem hvis man kan mærke at nu er er der en sygdom. Roskildesyge, som er den hyppigste årsag til kvalme og opkast i Danmark viser sig somregel ved at man har kvalme i mindst 1 time inden man kaster op. Hvis man ikke kan finde nogen egentlig årsag til kvalmen, og den bliver værre og værre i løbet af 30 minutter kan man tage en pille.

Dog er der et meget stort problem i at få fat i kvalmestillende præparater, fordi lægerne er meget uvillige mod at udskrive dem. Min psykiater ville f.eks. ikke udskrive dem til mig, jeg måtte gå til min praktiserende læge som har kendt mig siden jeg var helt lille, og få recept på dem. Så hvis ikke din psykiater vil, så prøv med din praktiserende læge, og forklar problematikken. Og hvis det ikke hjælper, så gå til en anden læge, og bliv ved indtil du får recepter, for jeg VED med uendelig sikkerhed at eksponering (dvs. yderligere opkast) kun forværrer tilstanden. Der er kun én ting at gøre, og det er at gøre det umuligt at kaste op og fjerne kvalmen med kvalmestillende medicin.


Nu vil mange nok tænke, at opkast er en vigtig funktion vi har, og hvis ikke vi kaster op så bliver vi bare mere syge. Det er fuldstændigt forkert. På det tidspunkt hvor vi pga. virus eller bakterier føler kvalme så har giftstofferne spredt sig i kroppen, og så nytter opkast ikke. Opkast har ingen anden funktion end at bringe smitten videre.

Når lægerne alligevel er uvillige mod at udskrive kvalmestillende præparater skyldes det ikke at opkast er en vigtig funktion (for det er det ikke), men fordi de mener at det er en angsttilstand som alle andre der istedet for at behandle symptomerne, skal man kurere den. Men som sagt, emetofobi er en fobi for sig selv, og kan IKKE kureres.
Det er da det værste fis jeg længe har hørt...

syvni13
Indlæg: 68
Tilmeldt: 15 jul 2009 15:23

Re: Emetofobi

Indlæg af syvni13 » 07 aug 2010 09:45

ville nu også sige lige med - om opkast funktionen er nyttig eller ej- så er den i stor grad. Jovist har hvilken smitte du nu har fået gået videre i systemet .....
Men er det noget dårlig føde eller alchohol så skal det til tider også ud for at du kan får det bedre.

Myggen
Indlæg: 9
Tilmeldt: 21 jul 2010 21:12
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Emetofobi

Indlæg af Myggen » 08 aug 2010 11:58

Jeg har selv haft Emet siden jeg var omkring 14 år:(
Det er virkelig en invaliderende problem at gå rundt med,og jeg tilskriver Emet alle de problemer jeg har med angst den dag i dag,for havde jeg ikke Emet ku jeg sagtens gøre alle de ting jer er forhindret i:(

Er 37år og kæmper stadig,er desværre mere og mere overbevist om det blir en livslang kamp:(

Henrik

Besvar