Vil medicin gøre terapi mindre effektiv?

Spørgsmål eller egne erfaringer med medicinsk behandling af angst og panik.
Besvar
jay
Indlæg: 1
Tilmeldt: 14 maj 2012 21:45

Vil medicin gøre terapi mindre effektiv?

Indlæg af jay » 13 jun 2012 17:50

Jeg har fået noget SSRI medicin mod angst, men er ikke begyndt på det endnu.

Jeg skal starte i gruppe terapi inden for nogle måneder, og jeg tænker at medicinen kan påvirke mig på en måde, så jeg ikke får ordenligt udbytte af terapien.

Det jeg tænker er, at hvis terapien går ud på at arbejde med de dårlige tankemønstre, og jeg så har taget medicin som fjerner, eller dæmper, disse dårlige tankemønstre, så bliver det måske svært at arbejde med de tanker. Det er jo svært at arbejde med noget der ikke er der.

Eller er det ikke sådan det fungerer? Jeg har aldrig prøvet hverken medicin eller terapi før, så jeg kender ikke meget til det.

Jeg er lidt bange for hvad medicinen vil gøre ved mig, og eventuelle bivirkninger, og tænker at jeg godt kan holde det ud et par måneder til, til terapien starter, og det måske så er bedst at undvære den.

Ambition+
Indlæg: 60
Tilmeldt: 15 maj 2012 16:02

Re: Vil medicin gøre terapi mindre effektiv?

Indlæg af Ambition+ » 18 jun 2012 11:17

Jeg har selv stået i samme dilemma. Min læge gav en længere forklaring men i korte træk så er man slet ikke i stand til at tage imod terapi når man er midt i angsten. Du dulmer den jo med medicin men det fjerner den jo ikke var din hjerne/ hukommelse. Man er nød til at være nogenlunde stabil i hovedet for at kunne få noget ud af terapien. Hvis du skal sidde midt i angst helved så hører du jo intet og kan ik koncentrere dig. Det er osse ofte skøre tanker der kører rundt og så gir terapien sjældent mening - forstår du hva jeg mener?

Mit råd: spis din medicin så du kan modtage ordentlig behandling.

Rita
Indlæg: 3
Tilmeldt: 21 apr 2012 10:56

Re: Vil medicin gøre terapi mindre effektiv?

Indlæg af Rita » 18 jun 2012 14:45

Da jeg i slutningen af februar tog til lægen og talte om min angst, håbede jeg på at få lov til at starte hos psykolog og ikke tage noget medicin. Men min læge anbefalede, at jeg skulle tage medicin først, og sagde at det ville hjælpe mig til at blive klar til psykolog. Nu her midt i juni, har fået dosis sat op til 40 mg, kan jeg mærke hvilken effekt medicinen giver. Jeg føler mig mere rolig nu, og selvom jeg kun har været til psykolog 2 gange indtil videre, så tror jeg mere på nu, at jeg vil kunne komme til at håndtere min angst, så den ikke mere bestemmer over mig.

Så jeg vil også råde dig til at tage den medicin, din læge har ordineret til dig, og håber du vil få noget godt ud af terapien :)

Jan Projekt Smørhul
Indlæg: 17
Tilmeldt: 14 jul 2010 17:54

Re: Vil medicin gøre terapi mindre effektiv?

Indlæg af Jan Projekt Smørhul » 21 jun 2012 13:34

Hej.

På Angstklinikken på Rigshospitalet er de - så vidt som jeg har forstået - ikke afvisende overfor, at man kan starte på medicin før psykoterapi.

Og personligt mener jeg idag, at man kan kan starte på medicin før, under eller efter psykoterapi.

Man kan efter min mening tage medicin førend psykoterapi for at blive klar til samtalerne hos psykologen elle rpsykiateren. Det er også det, som de andre debatdeltagere har været inde på.

Venlig hilsen

Jan Hervig Nielsen
Ideudvikler
Projekt Smørhul
(og Projekt Trafiksikkerhed)

Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport.

Besvar