Angst for kræft

Sygdomsangst (Hypokondri) er angsten for at fejle en livstruende sygdom.
Besvar
AnemoneR
Indlæg: 1
Tilmeldt: 08 jan 2019 23:18

Angst for kræft

Indlæg af AnemoneR » 08 jan 2019 23:46

Jeg prøver lige at skrive her, selvom jeg ikke er sikker på, hvor aktivt forummet er. Har simpelthen sådan brug for et godt råd. Jeg er ny her på siden, har den ængstelig/evasive personlighedsforstyrrelse og har de sidste 3-4 måneder været voldsomt hæmmet af angst for kræft.
Det startede med mavepine i september og Jeg fik så en frygt for, at jeg måtte have tarmkræft, googlede mig til en helt masse og jo mere jeg læste, jo flere symptomer havde jeg (mavesmerter - tjek, øget luft i maven - tjek, smerter i endetarmen - tjek, blod i afføringen - ja det mente jeg også, at jeg havde. Osv. Og så begyndte jeg at tænke på min livsstil førhen, som tidligere bulemiker og psykisk syg har mit spisemønster ikke altid været det sundeste, så i mit hoved gav det fuldstændig mening, at jeg nu havde tarmkræft. Efter normale blodprøver og et koloskopi viste det sig heldigvis, at det havde jeg ikke. Desværre fortsatte det bare, hvis det ikke var tarmene måtte det være selve mavesækken. Så var jeg pludselig øm under ribbenene, havde ondt øverst i maven, synkebesvær og hoste. Og jeg så også meget mere bleg ud. Jeg fik en ny kikkertundersøgelse af mavesækken, spiserøret og tyndtarmen - alt var normalt. Derefter fik jeg lavet en gynækologisk undersøgelse med ultralydsscanning, fordi jeg tænkte, at jeg sikkert hele tiden havde taget fejl, at der ikke var kræft i maven eller tarmene, men derimod i underlivet. Det var der heldigvis ikke.

Men min ro holdt kun en måned, i weekenden kom jeg nemlig i tanke om, at jeg har haft et forkølelsessår på munden temmelig længe (tre uger) og blister inde i munden og røde plamager og små pletter i den ene side. Så nu er min frygt for mave-og-tarm kræft erstattet af frygt for læbekræft og kræft i mundhulen. Igen begynder jeg at overbevise mig om, at der virkelig er noget galt. Og tænker på alle de ting, jeg har gjort, der kunne bringe mig i risiko (solarium, da jeg var yngre, manglende solcreme om sommeren, ubeskyttet oralsex med skiftende partnere osv). Det er simpelthen så hårdt at gå rundt på den her måde. Nu har jeg så bestilt tid ved lægen i morgen og tandlægen på fredag. Og jeg håber selvfølgelig, at det viser sig at være noget harmløst, men dog er jeg bange for jeg tænker efterhånden på, hvad det næste mon bliver. Hvis det var tarmene i september og oktober, maven i november og underlivet i december og mund/læber nu, så kan det jo lige så godt være brystkræft om 14 dage og en hjernesvulst i februar :( Jeg vil så gerne ud af det her.

KathrineAmalie
Indlæg: 2
Tilmeldt: 17 feb 2019 17:32

Re: Angst for kræft

Indlæg af KathrineAmalie » 17 feb 2019 21:22

Kære AnemoneR

Jeg kender dine tanker SÅ godt 😢
De går fuldstændig i selvsving, og man kan slet ikke slippe af med dem.
Jeg er enormt angst for at få kræft, og så snart der er det mindste, da render jeg til lægen efter at have gennemrodet Google først 🙈 Jeg finder selvfølgelig det min angst leder efter, og min "svamp" suger al information til sig, så den bliver større og breder sig.
Jeg er derfor fået ct.scannet min hjerne, mammografi, røntgen af lunger, ben og skuldre - der er aldrig fundet noget.... MEN "svampen" stopper bare aldrig 🙈
Pt. sidder jeg i London på familieferie og har haft flere angstanfald grundet frygten for at have mund og svælg kræft, grundet symptomer som trykken for ørene, ondt i kæben, synkebesvær m.m. Så lægen er endnu en gang kontaktet og ørelægen er bestilt.
Og det til trods for at min søn har været syg med flere af de samme symptomer er det logiske aspekt slet ikke sevet ind endnu...

Det er forfærdeligt at have det sådan ... har du talt med din læge om, hvad denne kan gøre for at hjælpe dig?
Jeg selv er blevet henvist til funktionelle lidelser og starter i et gruppeforløb i marts - glæder mig til at få redskaber ❤

Det blev lidt langt - men NEJ du ikke alene om at have det sådan.
Skriv hvis du har brug for det.

Kram Amalie

Duddi8181
Indlæg: 1
Tilmeldt: 02 sep 2019 13:45

Re: Angst for kræft

Indlæg af Duddi8181 » 04 sep 2019 18:51

Kære AnemoneR ♥️

Tak for det delte. Ved slet ikke om jeg er for sent ude. Men er ny herinde og faldt med det samme over dit indlæg.
Jeg har været til lægen i dag pga smerter oppe ved højre side, ved tarmen og ribbene. Det stråler også ud i ryggen. Min rationelle side prøver, at fortælle mig, at det er muskelsmerter efter mange år, med spændinger og bekymringer. Men den overdøvende døds/- og sygdomsangst siger kræft. Når jeg læser herinde bliver jeg beroliget - indtil min angst hvisker til mig ‘men det du mærker ER alvorligt’.
Min læge har mærket og er ikke urolig. Men, jeg er ikke beroliget.
Fik du svar på hvad det så kunne være??
Er SÅ træt og opslidt af, at mit liv drejer sig om frygt, sygdom og død!!! Kan ikke forstå, at mine tanker og kropslige symptomer kan tage så alvorlig fejl! Men igen - angst kan bare så sætte så mange ting igang i kroppen. Det er bare en evig kamp at holde sammen på mig selv for børnenes skyld 😢

Besvar