Side 1 af 1

Mangler venner der har det som mig i København

: 23 feb 2013 13:07
af Louise78
Hej med jer!

Jeg er flyttet til København for ca. 7 mdr. siden.
Jeg læser og har en sød kæreste, jeg er 33 år.
Ja jeg lyder jo meget normal, men under overfladen er alt ikke godt.

Jeg lider af sygdomsangst. Jeg døjer med alle mulige symptomer som kommer og går.
Jeg siger til mig selv hver gang at hvis det her bare går væk, så vil alt blive godt. Hvis det så går væk tager jeg bare fat på noget nyt.
Mine symptomer er mange men for at nævne nogle få - problemer med maven, susene for ørene (har lige nu) stive muskler, nakkesmerter med hovedpine, problemer med mit svælg - alt muligt dejligt :O) jeg har også været bange for HIV/Aids
Jeg tror det hele startede rigtigt for 5 år siden hvor jeg fik konstateret celleforandringer på livmoderhalsen.
For mig kommer symptomerne fra min krop først, og de starter så angsten - det føles helt skrækkeligt at have denne angst siddende i kroppen, og ikke vide hvordan man skal få bugt med den.
Der kan gå korte perioder hvor jeg ikke er plaget af fysiske symptomer fra kroppen, men der går ikke lang tid imellem.
Det er så dræbende at man hele tiden fokusere på symptomerne, F.eks. med susene/piven for ørene - jeg holder mig hele tiden for ørene for at høre lyden helt tydligt, og fokusere konstant på at høre lyden, hvilket selvfølgelig gør at lyden kan høres og føles meget høj (tror det er angst)
Jeg gik til psykolog ganske kort i min tidligere by, men stoppede da jeg flyttede. Jeg har ikke fundet en psykolog her i København. Ved man kan blive behandlet på rigshospitalet overvejer at få en henvisning.
Syntes også bare det er svært at gå til lægen, det er jo virkelig ikke noget man er stolt af.

Hvis nogen kan anbefale gode psykologer vil jeg blive meget glad! og er der noget der har erfaring med behandling på rigshospitalet?

Jeg syntes også problemet med min sygedomsangst er den dårlige samvittighed jeg har over for min kæreste. Når man hele tiden er et andet sted mentalt går det jo også ud over ham.

Nå det var bare lidt om mig, håber at høre fra andre der bor i København med lignende problematik.

kh Caroline

Re: Mangler venner der har det som mig i København

: 24 feb 2013 14:02
af Papangero69
Start med at gå din til læge......for ligesom at finde ud hvor hun/han står forhold til at tage din angst alvorligt. Min oplevelse er at det er godt at bygge et tillidsforhold til sin læge op,
således at denne forstår ens situation og man ikke behøver at skulle "forklare" sig hver gang. Derfra kan du så bede om henvisning til psykolog/psykiater, alt efter hvad I skønner kan give
det bedste resultat. Gå også gerne på jagt efter litteratur om emnet, her kunne noget om kognetiv terapi sikkert være godt, fordi man her går ind og kigger på/arbejder med dine
tankemønstre. Meditation og mindfullness kan også være en hjælp. Man kan gøre mange ting selv, men man skal heller ikke være bange for at søge hjælp hvor man kan få den.
Jo mere du ved om din angst jo bedre kan du også forklare dine omgivelser, heriblandt din kæreste, hvad det er som rør sig i dig.

:-)

Re: Mangler venner der har det som mig i København

: 09 aug 2015 21:37
af tjockis
Hej Caroline/Louise

Har du fundet nogen i Kbh som har det ligesom dig? Din fortælling lyder utrolig meget som mig selv. Jeg overvejer at gå i en selvhjælpsgruppe for at se hvad det er for noget.

Og har du fundet en god psykolog?

Nå, kan set det er længe siden du har skrevet, måske er du ovre det hele :-)

Mange hilsner
Tjockis

Re: Mangler venner der har det som mig i København

: 30 aug 2015 20:52
af Medlem1
Også her...