Medecin mod sygdomsangst.

Sygdomsangst (Hypokondri) er angsten for at fejle en livstruende sygdom.
Besvar
ullabell
Indlæg: 5
Tilmeldt: 23 apr 2006 08:02
Geografisk sted: midtjylland

Medecin mod sygdomsangst.

Indlæg af ullabell » 08 maj 2007 20:50

Hej alle med-angste.

Har kæmpet en sej kamp med min sygdomsangst i 1,5 år nu,og syntes ikke jeg orker det mere. Var ved lægen for en uge siden,pga hjertebanken en hel nat,hvor jeg fik taget ekg,alt fint.

Kom så til at snakke med min læge om min angst,og sagde jeg havde droppet psykolog da det var alt for dyrt.Om han måske ville henvise mig til en psykiater i stedet for.Han mente ikke at en psykiater kunne hjælpe mig,og at jeg nok ikke fik min angst til at forsvinde,men bare måtte lære at takle den.

Spurgte så til medicin,men han sagde at der ikke fandtes noget medicin mod sygdomsangst. Er det rigtig? Er der nogen sygdomsangst ramte der har prøvet medicin? Har det virket? Og hvordan virker det? Kan man så godt få ondt i hovedet uden at tro det er en blodprop i hjernen? Eller hvordan virker det?

Håber at høre om andres erfaringer.

Mvh Ullabell

Anthonia

Indlæg af Anthonia » 09 maj 2007 07:19

Hej Ullabell.

Altså jeg har panikangst og er også bange for at være syg, og jeg får medicin.

Medicinen går ind og påvirker centralnervesystemet, så man lige som bare fungerer bedre, synes jeg. Men birvirkningerne de første uger, kan godt være slemme. Angsten kan blive værre.. men det aftager.

Det lyder ikke, som om at din læge rigtig ved så meget om angst, for ja du skal lære at håndtere den, men det skal nogle jo hjælpe dig med!

Kognitiv terapi, er at anbefale.

Men synes da seriøst at du sku overveje, at få en anden læge!

Luna
Indlæg: 38
Tilmeldt: 23 sep 2006 08:30

Indlæg af Luna » 09 maj 2007 10:05

Det lyder ikke helt som om din læge ved hvad han snakker om :?

Han har ret i at du skal lære at takle din angst, men så har han heller ikke ret meget længere ........... for når man lærer at takle angsten så er det at den forsvinder, men nogle skal lære dig at takle den. Nogle skal lære at leve med angsten (takle den for at holde den væk) hele livet, mens andre faktisk kan helbredes helt (så de aldrig mere tænker sygdomstankerne).
Du har brug for en kombination af medicin (lykkepiller) og kognitiv terapi.

Selv har jeg panikangst og med den fulgte sygdomsangst (det er ret almindeligt at de ting følges) ...... man tror ofte man er alvorligt syg og skal dø når man panikker (eller omvendt for nogle, de panikker fordi de hele tiden tænker på sygdom).
Jeg får medicin, det skal spises i høj docis i et år (225 mg Efexor) og så skal jeg trappe langsom ud af dem over et år (måske længere tid hvis jeg får tilbagefald). Og så har jeg været i kognitiv behandling (gruppe terapi og solo samtaler hos psykolog). Denne kombination har gjort at jeg har det rigtig godt nu ....... jeg arbejder hele tiden med mig selv med de redskaber jeg lærte i terapien, for ikke at falde tilbage (det er hårdt arbejde), men det virker.

Har du forklaret din læge grundigt hvad der er galt med dig, eller var det blot en overfladisk snak, som han slog hen med at du må leve med det?. Du er nød til at forklare ham præcis hvordan du har det og hvad der sker ............ ellers kan han jo ikke henvise dig nogle steder.

Mit forslag til dig må være at du bestiller en tid hos lægen. Så sætter du dig ned og laver en liste med punkter du skal snakke om. Du skal skrive ned i stikord hvordan din angst udvikler sig og hvordan dit liv former sig pga angsten. Når du tager den liste med til lægen, hjælper den dig til at få det hele med. Hvis din læge efter dette besøg stadigvæk ikke forstår dig og henviser dig til kvalificeret hjælp ....... ja så må du skifte læge.

Held og lykke :)

Jørn
Indlæg: 35
Tilmeldt: 06 aug 2006 05:32
Geografisk sted: Skanderborg

Indlæg af Jørn » 09 maj 2007 21:38

Hej Ullabell

Ja, det er virkelig træls, at lide af sygdomsangst. Hvor kan mand dog bruge megen tid på selvdiagnosticering og tanker om, at snart lever man nok ikke længere pga. sin fatale sygdom osv.

Du skal helt klart have hjælp mod din angst. Og det første du skal gøre er, at skifte læge. Ham du har nu, er en idiot - så er det sagt. Jeg havde den samme oplevelse med min læge. Derfor skiftede jeg læge, og det har jeg aldrig siden fortrudt. Bare det at blive lyttet på og taget alvorlig, hjælper gevaldigt.

Hvordan du derefter kommer til rette med din angst, bliver væsentlig lettere, når du har en god læge at drøfte din situation med. Vejen frem kan være lykkepiller, kognitiv adfærdsterapi eller noget helt andet. Det vigtigste er, at du selv har fidus til det du vælger. Brug denne hjemmeside og andre hjemmesider, som du kan finde om angst. Læs hvad andre har haft af erfaringer og så fremdeles. Der er heller ikke noget galt i at du prøver dig frem.

Under allle omstændigheder - Pøj, pøj fra mig :)

søster
Indlæg: 49
Tilmeldt: 24 feb 2006 20:47
Geografisk sted: vejle

Indlæg af søster » 09 maj 2007 21:39

ditto!

Jeg har sygdomsangst, og jeg vil bestemt ikke undvære medicinen. Men husk de første 14 dage på medicin kan godt være et helvede at komme igennem. Og den absolutte virkning kommer måske først efter 3mdr. Men jeg mener det er det hele værd :!:

Good Luck!

Jørn
Indlæg: 35
Tilmeldt: 06 aug 2006 05:32
Geografisk sted: Skanderborg

Indlæg af Jørn » 10 maj 2007 17:38

Hej Søster

Tror du bliver nødt til, at skrive lidt om, hvad det er for medicin du bruger, hvilken kategori denne slags medicin tilhører samt hvilke virkninger og eventuelle bivirkninger den har. Jeg gætter på det ikke drejer sig om vitaminpiller :wink:

Lone74
Indlæg: 74
Tilmeldt: 15 okt 2006 07:49

Indlæg af Lone74 » 11 maj 2007 21:52

Hey :D
Vil alså give jørn ret. Man skal selv finde sin cocktail :) I dette forum kan vi fortælle om vores egne erfaringer, og give nogle gode råd. Og hjælpe hinanden, så godt som vi nu er i stand til. Men vi er absolut ikke specialister, og har ingen kompentencer til sige hvad skal tage af medicin og anden behandling..
Kun give gode råd, som vi selv har haft gode erfaringer med.
Mange tanker Lone.

charlot
Indlæg: 13
Tilmeldt: 23 apr 2007 19:08
Geografisk sted: Sjælland

Indlæg af charlot » 12 maj 2007 01:45

Jeg har generaliseret samt sygdomsangst. Jeg startede på entact (cipralex) i julen, da jeg efterhånden var blevet meget modløs over angsten havde så meget tag i mig... Efter 2-3 måneder er det modløse væk og en del af angsten. Jeg har stadig uro ind imellem og sygdomsangsten kan da også sagtens kigge frem. Men synes jeg bedre er istand til at overbevise mig selv om at det er angst og ingen sygdom....

ullabell
Indlæg: 5
Tilmeldt: 23 apr 2006 08:02
Geografisk sted: midtjylland

Tak alle sammen.

Indlæg af ullabell » 14 maj 2007 15:54

Tak for alle jeres svar,dejligt at høre at jeg ikke er ene om at mene at min læge måske ikke har helt styr på det med angst.
Vil nu prøve at finde en anden læge,og så håbe det går den rigtige vej. :D

Går i en selvhjælpsgruppe,de grinede også lidt af det min læge havde sagt,og var også helt enige i at jeg måtte skifte læge.Og de er allesammen også på medicin,og har gået hos en psykiater,når pengepungen ikke rækker til en psykolog.

Mvh Ullabell

Besvar