Side 1 af 1

Spam

: 13 jan 2011 18:10
af Liza admin
Hej alle.
I den seneste tid er dette forum desværre blev genstand for en syndflod af spam. Det begyndte - så vidt jeg kan se - efter at der var kommet en ny opdatering af forum-softwaren fra phpBB. Efter opdateringen virkede CAPTCHA ikke længere. Ja, forkortelsen står for Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart (herligt ikke?)

CAPTCHA er et billede med en kode bestående af nogle bogstaver, som nye brugere skal indtaste ved tilmeldingen for at "bevise", at de er mennesker og ikke spam-programmer. Men efter opdateringen blev der slet ikke vist noget kode-billede og ingen kunne således tilmelde sig.

Derfor fjernede jeg denne sikkerhedsforanstaltning. Det var den hurtige og nemme løsning - men altså en meget dårlig en af slagsen! Heldigvis har der været brugere, som har gjort mig opmærksom på spammen - en stor tak til jer.

I stedet for CAPTCHA oprettede en af de andre admins et spørgsmål (Q&A), som nye brugere skulle besvare. Men det løste ikke problemet, fordi denne Q&A ikke var slået til. Men før jeg fandt ud af det, havde jeg stået på hovedet i phpBBs forum og support, hvor jeg fandt noget, der hedder RECAPTCHA. RECAPTCHA indebærer, at kodebilledet hentes ind fra en ekstern kilde. Det virkede, så jeg har slået RECAPTCHA til.

Ellers har jeg udelukket spam-brugere på livet løs og slettet deres indlæg. Nu håber jeg så blot, at RECAPTCHA kan forhindre nye spammere i komme til.

Det har især været "Generalisteret angst" og "Smalltalk", der har været ramt af spam. Da der er så mange forskellige fora er det mig en meget stor hjælp, hvis I brugere lige smider en mail efter mig, hvis et eller andet forum igen bliver spammet. Så går jeg fluks ind og sletter indlæggene og udelukker brugerne.

Re: Spam

: 20 jan 2011 14:10
af knirke
Hej Liza

Så er der masser af spam igen....

Knirke

Re: Spam

: 20 jan 2011 21:35
af Chugie89
Knirke var hurtigt...
Men jep, spam i alle katagorier... :(

Re: Spam

: 01 feb 2011 10:04
af knirke
Så er der spam over hele linien igen.

Knirke

Re: Spam

: 05 feb 2011 09:09
af Teresa
Hej Liza...

Hele generaliseret angst er fyldt med spam...

Re: Spam

: 08 feb 2011 22:34
af Teresa
Hey...

Spam i alle kategorinaer...

:shock:

Re: Spam

: 13 jun 2011 11:45
af Kanin78
Hej, så er der spam igen i socialfobi forummet.... :(

Re: Spam

: 26 okt 2012 01:11
af Bazi
Haha, også spam i denne tråd nu. Brugeren har åbenbart fortolket trådens overskrift somom, at det var her, han skulle poste sin reklame :lol:
Han har tilmed brugt et illuminati-symbol som profilbillede :P

Re: Spam

: 26 okt 2012 16:07
af Liza admin
Spam og spammer slettet og anmeldt til anti-spam tjeneste.