angst for at køre..

Panikangst er en stærk angst, som pludseligt opstår - gerne ledsaget af en følelse af at være ved at besvime eller dø.
Besvar
ccc27530
Indlæg: 23
Tilmeldt: 05 nov 2009 19:01
Geografisk sted: københavn

angst for at køre..

Indlæg af ccc27530 » 05 nov 2009 20:08

Hej !

Jeg har gennem nogle år lidt af angst for at køre bil, ikke specielt inde i byen, men f.eks på lange lige ture, hvor jeg simpelthen ikke tør køre mere end max. 70 km/t, gør jeg det går jeg i panik, især hvis der ligger biler bagved og presser. Jeg har siden jeg var 18 år lidt af forskellige former for angst, for elevator mm., men det er lige så stille forsvundet og det er ikke et problem mere. Dog lider jeg stadig af enormt højdeskræk. Jeg kører aldrig på Motorvej og planlægger min rute meget nøje, hvis jeg f.eks skal fra Sjælland til Jylland. Og altid af landevej og helst meget små veje. Hvor jeg når det er slemt, må køre ind til siden hele tiden.
Er der andre der kan nikke genkendende til det, er det Panikangst, jeg har eller noget andet.?
Hvordan kan man evt. få det behandlet.

På forhånd tak

JDC

ClausG
Indlæg: 8
Tilmeldt: 13 nov 2009 17:37

Indlæg af ClausG » 14 nov 2009 07:57

Hej CCC.

Jeg har været i et behandliggsforløb for panikangst på Center for Angst i Århus.
Èn af deltagerne havde det lige som dig, og i løbet af kurset kom personen vildt langt.
Det kan altså behandles, og jeg er meget sikker på at denne form for angst, er en af de angsttyper som behandlerne har bedst erfaring med, da det er en undvigelse.

Du bør læse Esben Hougaards bog om angst, men du skal nok også have hjælp af en psykolog eller en anden behandler, så du får den opbakning og støtte som er nødvendigt.

Jeg ved godt at psykologer koster en formue, men ventetiderne ved det offentlige er vanvittige lange. Er du i en virksomhed som har en sundhedsforsikring, kan der være mulighed for billig og hurtig hjælp den vej.

Jeg er helt overbevist om at du med den rigtige behandling kan få helt styr på din angst. Andre har det helt som dig, og er blevet køreklare igen. :)

Victor2
Indlæg: 138
Tilmeldt: 04 jul 2009 10:35

Indlæg af Victor2 » 14 nov 2009 11:35

....

Besvar