Side 1 af 1

Få værktøjer til at hjælpe dit barn med angst

: 29 jun 2018 16:10
af ceciliemt
Som forældre til et barn med angst, kan man nogle gange have brug for ekstra hjælp og værktøjer til at løse hverdagens udfordringer.

En af de psykologer i Aarhus som klæder forældre bedre på ift. angst er Psykolog Emil Rask. For ham er det vigtigt at forklare angst i øjenhøjde for forældre. Når forældre får en dybere forståelse for, hvad angst er får de også bedre præmisser for at vide, hvordan de hjælper deres barn. Som forældre kan man ubevidst komme til at vedligeholde barnets bekymringer, hvis man dyrker at give mange beroligende ord.

Emil Rask hjælper forældre i øjenhøjde gennem kurser

I et kursus om angst hos børn er man inde og se på, netop hvad der virker og hvad der ikke virker, når man hjælper sit barn. Emil Rask går meget anerkendende til værks, og det er ikke meningen at forældre skal uddannes til mini-psykologer i kurset. Forældrene skal blot hjælpes til, at deres forståelse for angst udvides, så de endnu bedre er klædt på til at håndtere de udfordringer barnets angst giver.

Hvorfor kunne et kursus være relevant?

De forældre som har et barn med angst har nok oplevet, at angsten kan påvirke barnets trivsel negativt. Måske er barnet begyndt at isolere sig fra sociale arrangementer, eller måske tør barnet ikke være væk fra far og mor, fordi det er blevet for angstfyldt. Angsten kan også spænde ben for, om barnet kan deltage socialt på lige fod med sine kammerater. Måske trækker jeres barn sig fra fødselsdage, klassefester, legeaftaler og overnatninger?

Når et barn har angst påvirker bestemt også familien omkring. Det kan være at I som familie skal planlægge jeres aktiviteter omkring, at det skal tage hensyn til barnets angst.

En løsning kan derfor være, at man selv får hjælp til, at kunne hjælpe sit barn. Et kursus ved Emil Rask giver meget håndgribelige værktøjer, som kan bruges til at håndtere angstens daglige udfordringer.

I et kursus lærer forældre:

- at forstå angsten på nye måder
- teknikker til at udfordre angsten
- hvordan barnet kan komme til at tænke mere realistisk
- hvordan kan løse de problemer angsten giver.