Er du den stille og introverte type?

Har du en rigtig god historie om, hvordan du har overvundet angsten i en svær situation eller om noget, der har hjulpet dig rigtig godt eller gjort dig glad. Så kan du skrive det her, så andre kan lade sig inspirere. Dette er med andre ord til glade og positive indlæg.
Besvar
Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Er du den stille og introverte type?

Indlæg af Martin Christensen » 18 okt 2009 09:02

Så vil jeg gerne sige TILLYKKE!!

Du tror måske at du er nød til at være udadvendt og turde præstere hele tiden - for det er det omgivelserne prædiker? NEJ og atter nej. Du er aldeles og fuldstændig unik som den stille person du er. Stilhed er din naturlige tilstand så derfor føler du frygt når du prøver at være noget/nogen du ikke er. Du bryder dig sikkert ikke om konflikter - og omgivelser prøver at bilde dig ind at du skal lære at håndtere konflikter for at begå dig i livet. Dine omgivelser er desværre blevet "bedøvet" af troen på at man altid skal præstere og overbevise andre om at man er god nok.

Du som den stille og konfliktsky person er den sande kilde til ægte forandring i samfundet. Forandring kommer alltid gennem stilhed og ikke gennem råben og skrigen og et ufravigeligt krav om at "jeg" har ret og de andre har uret. Den stille og konfliktsky person tror at selvværd kommer af at præstere så omgivelserne kan se at "jeg er god nok" - men da det er svært at præstere for denne person bliver det til lavere og lavere selvværd. Du er en stille person! - opdag at det er en vidunderlig gave at ikke bryde sig om konflikter og opgiv at lære at håndtere konflikter - vær glad over at du ikke er en kriger. DU skaber forandring i verden hvis du giver dig selv lov til at være en stille person som ikke gider konflikter. Konflikter skaber splid og de er unaturlige, derfor føles de også ubehaglige for mange mennesker.

Læg mærke til at du henter energi gennem at mennesker er glade og at de har det godt sammen - FORDI DET ER DIN NATURLIGE TILSTAND at være stille og introvær. Kan du ikke se at hvis du giver dig selv lov til at være den du er så kommer selvværet helt af sig selv?

Omfavn dig selv i dit indre hver eneste øjeblik du kan. Hver bevidst om at du ikke behøver at lave om på dig selv. For den stille person kan verden virke larmene og du kan have en idé om at du må lære at være som dem der "råber og skriger". Mit råd er "GLEM DET!" og vær dig selv.

Kh Martin
Senest rettet af Martin Christensen 21 okt 2009 08:33, rettet i alt 1 gang.

A
Indlæg: 40
Tilmeldt: 11 jun 2008 14:52

Indlæg af A » 18 okt 2009 19:11

Har du også nogle råd til hvordan man finder ud af, hvad for en type man er?

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 18 okt 2009 19:27

Hej

En kort version er at en introvert personlighed f.eks. henter sin energi ved at være den stille/iagtagende i en forsamling. Den ekstroverte henter sin energi i at være "på".

Men vi skal passe på med at putte os selv ned i disse personlighedskasser - blot bruge det til at forstå at vi ikke alle behøver at være dem, der råber højest og det at råbe højest ikke nødvendigvis er mere rigtigt end at være mere stille og/eller iagtagende.

Kh Martin

PS: Hvis du googleer "introvert og ekstrovert" får du en masse links der kan gøre dig klogere.

Besvar