Angst er IKKE din naturlige tilstand

Har du en rigtig god historie om, hvordan du har overvundet angsten i en svær situation eller om noget, der har hjulpet dig rigtig godt eller gjort dig glad. Så kan du skrive det her, så andre kan lade sig inspirere. Dette er med andre ord til glade og positive indlæg.
Besvar
Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Angst er IKKE din naturlige tilstand

Indlæg af Martin Christensen » 25 aug 2009 08:15

Hej

En vej til fred og ro fra sindets evindelige negative mønstre, er at lære at blive nærværende. Dette skifte i fokus (bevidsthed) kan du læse mere om
her: http://www.bevidsthedsforskning.dk/side6.html

Kh Martin

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 27 aug 2009 10:00

Hej

Faldt over dette citat ""Bevidstheden og bevidsthedens indhold er to vidt forskellige ting; Bevidstheden er det som er. Indholdet er det, som kommer og går."

Dvs angsten er "det" som kommer og går. Hvis vi lærer at skille tanker fra "JEG" eller "MIG SELV" så kan angst og andre psykiske ubehag lette og hører fortiden til.

Lær dig selv mere om hvad nærvær er. Angst er tvangspræget ubevidst tænkning - nærvær er total accept af nuet som det eneste der i virkeligheden ER.Så nuet eller VÆREN er der dit fokus "bør" være.

Kærlig hilsen
Martin

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 31 aug 2009 19:33

Hej

Jeg kan anbefale alle der oplever angstens ubehag at læse denne tekst, der handler om det jeg også prædiker ;-)

http://www.bevidsthedsforskning.dk/side5.html

Kh Martin

Velzina
Indlæg: 17
Tilmeldt: 30 jun 2009 20:47

Indlæg af Velzina » 23 sep 2009 12:33

Tak for alle dine super gode indlæg :)

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 23 sep 2009 20:54

Og tak for at du værdsætter det med dine ord :-)

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 27 sep 2009 09:14

Du kan læse mere om nærvær i dette link:

http://www.freezonemeditation.com/?page_id=39

Nærvær er en mulig nøgle til fred i dit indre. Nærvær er den bedste medicin til at blive direktør i dit eget liv igen. At øve dig i at blive mere nærværende er det bedste du kan gøre for dig selv og dine nærmeste. Ubevidste tankeformer/reaktionsmønstre, af negativ karakter, er den egentlige årsag til at du oplever angst, aldrig dine livssituationer. Det du kan gøre er at øve dig i at blive mere nærværende fra NU af, så flytter du, stille og roligt, fokus væk fra angst og dybt ind i en tilstand af fred. Ikke at du altid vil være fredfyldt, men at du i langt de fleste situationer kan bevære roen og overblikket uden at blive "opslugt"/"hypnotiseret" af den situation du er i.

Kh Martin

PS: Livet er den flod du svømmer rundt i. Livet er floden og strømmen. Strømmen er blid som kærlighed, alligevel kæmper du imod strømmen ind i mellem. Du forestiller dig at du dør af at give slip og lade strømmen føre dig. Øv dig i at give slip og lad strømmen føre dig derhen hvor livet åbner sig for dig - der er så mange chancer hele tiden for at opleve fred. Lær og acceptere hvordan du har det lige nu og lad dig blidt flyde på overfladen af livets flod med det smukke klare vand. Øv dig i at du ikke behøver at præstere altid, da livet i sig selv har en sagte fremdrift. Ved at lære at flyde, vil du opleve mere af alt det gode du ønsker.

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 27 sep 2009 09:58

Du kender goddt dette. Du prøver at huske - f.eks en titel på en sang. Titlen ligger lige på spidsen af tungen, som man siger. Jo mere du fokusere på titlen, jo sværere er det at finde den frem. Det der sker er, når du anstrenger/kræver af du skal huske det lige nu, så blokere du for din underbevidstheds muligheder for at hjælpe dig. Du kender også dette. Du glemmer alt om titlen på sangen og vupti! - noget tid efter kan du pludseligt huske titlen. Hvor kom "det" fra? Din underbevidsthed har masser af svar til dig hvis du kan lære at være stille. Hvis du kan forstå at de fleste ufravigelige krav du stiller til andre og især dig selv dybest set kun skaber modstand mod et resultat, så er du nået langt. Men hvad gør du så for at få dine ønsker opfyldt? Gør det samme som når du gerne vil huske titlen på en sang. Lad være med at kræve at din hjerne skal levere et svar lige nu. Når du kræver at du ikke vil lide af angst, lider du af angst da du gennem det at forsøge på at præstere angsten væk vedligeholder angsten istedet. Så formuler dit ønske om at have fred i dit hjerte, gør det til et kærligt ønske ikke et krævende ønske, og stol så på at din underbevidsthed ved hvad der er bedst for dig og at din "healing" er en proces som starter dybt i din underbevidsthed og som via ønsket allerede er gået i gang. Og når du ikke forlanger forandring NU så arbejder sinde stille og roligt på at finde løsninger. Din opgave er så at tage ansvar for dig selv, tage dig selv alvorligt. At være meget bevidst om din indre papegøje (indre kritikker) som larmer alt for meget. Hver gang du hører din indre papegøje kritisere noget du gør eller tænker, så mind dig selv om at det bare er en gammel slidt indspilning som kører i samme rille og som ikke difinere hvem du er.

Så hav et stille ønske om fred i dit sind, øv dig i at mærke hvor kærligt denne fred vil føles. Fokuser på freden, forestil dig hvordan koppen har det, hvis du havde freden lige nu, ikke hvordan den vil føles engang i fremtiden men lige nu. Og giv så slip på noget som helst krav til dig selv om at du bør have det anderledes lige nu. Så hjælper sindet dig i den rigtige retning. Jeg ved godt at det er svært at se det - vi har lært at vi skal præstere alt ting. Vi jhar lært at gøre modstand mod det vi ikke kan lide - bare hør på politikkerne, kampen mod dit og dat. Ydre kampe giver modstand. Indre kampe giver modstand. Så opgiv kampen imod angsten og angsten slipper taget i dig, efterhånden. Accepter at det kan tage tid at komme i mål og glem så ellers målet og fokuser på nærværet, som er livet her og nu.

Kh Martin

Victor2
Indlæg: 138
Tilmeldt: 04 jul 2009 10:35

Indlæg af Victor2 » 27 sep 2009 10:09

Men meget interessant læsning, kan anbefales!
Senest rettet af Victor2 22 nov 2009 11:04, rettet i alt 1 gang.

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 03 okt 2009 20:44

Vær nysgerrig omkring dette udsagn - det "gemmer" på en stor indre ro. Det kræver dog en del arbejde, at opdage roen - eller gør det?


"Jeg, som er min historie" er en konstruktion eller illusion, skabt ovenpå ingenting. "

Kh Martin

Martin Christensen
Indlæg: 268
Tilmeldt: 14 mar 2009 19:55

Indlæg af Martin Christensen » 05 okt 2009 10:21

Læs et spændende Pdf dokument om sindtilstanden "TID" - og hvad har det med angst at gøre?, ALT! - men drag selv dine konklusioner, hvis du gider :-)

http://www.visdomsnettet.dk/pdf/Tidens- ... set%20.pdf

Go fornøjelse
Kh Martin

Malou
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14 jan 2009 14:40
Geografisk sted: midtjylland

TID

Indlæg af Malou » 05 okt 2009 12:09

TID: Spændende læsning... - og ja det har alt at gøre med angst. Når man er angst er de bekymrede tanker enten i fortid eller fremtid.... Så det er med at leve i nuet :D - Malou
Alt hvad du fuldstændig accepterer, vil føre dig til fred.... Lad livet være i fred!

Besvar