Psykisk syge garanteret behandling

Har du en rigtig god historie om, hvordan du har overvundet angsten i en svær situation eller om noget, der har hjulpet dig rigtig godt eller gjort dig glad. Så kan du skrive det her, så andre kan lade sig inspirere. Dette er med andre ord til glade og positive indlæg.
Besvar
Blippen
Indlæg: 36
Tilmeldt: 09 dec 2007 16:33

Psykisk syge garanteret behandling

Indlæg af Blippen » 14 okt 2008 09:21

Først fra 2010 - ser det ud til at ske noget. spørgsmålet er hvad der kan betegnes som behandling. En lykke og benzo pille i lommen og hjem det gik = 1 stk behandling :roll:Kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-16794770.html

Psykisk syge garanteret behandling

14-10-08: 06:57 | af: liio

Tusindvis af danskere med angst, depressioner og tvangstanker kan se frem til at få professionel hjælp langt hurtigere end i dag, hvor vente­tiden kan være op til mellem et halvt og et helt år, skriver Politiken. Regeringen og et flertal i Folketinget vil give voksne sindslidende ret til undersøgelse og behandling inden for to måneder. Retten skal gælde fra 2010.


"Sindslidende skal hurtigt i behandling, så ondt ikke bliver til værre"," siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

Det betyder, at psykisk syge får rettigheder efter samme princip som patienter med fysiske lidelser. Hvis ventetiden er længere end to måneder i det offentlige, får patienten ret til at få hurtig behandling på et privat­hospital.

En undersøgelse fra Danske Regioner viser, at 4.500 voksne per 1. april i år stod på venteliste til psykiatrisk undersøgelse og behandling. 1.300 havde ventet længere end to måneder, nogle op til et år.

Samtidig forventer Sundheds­ministeriet, at 15.000 psykisk syge, som slet ingen behandling får nu, vil komme i behandling, når de nye rettigheder indføres.

Besvar