Skjult angst skal frem i lyset

Har du en rigtig god historie om, hvordan du har overvundet angsten i en svær situation eller om noget, der har hjulpet dig rigtig godt eller gjort dig glad. Så kan du skrive det her, så andre kan lade sig inspirere. Dette er med andre ord til glade og positive indlæg.
Besvar
Blippen
Indlæg: 36
Tilmeldt: 09 dec 2007 16:33

Skjult angst skal frem i lyset

Indlæg af Blippen » 04 okt 2008 10:50

Igen føre region midtjylland an mht. indsatsen mod angst. Region sydjylland er her også bagefter.

Skjult angst skal frem i lyset

Angst er en af de største psykiske lidelser men ofte skjult, selvom den koster samfundet og den enkelte dyrt. Nu skal angsten frem i lyset og behandles tidligt.


Fredag den 3. oktober 2008, 11:01

Op mod 350.000 danskere lever med angst- og tvangstilstande. Alligevel får langt størstedelen af dem ikke hurtig og målrettet behandling. Nu vil landets største region, Region Midtjylland, stille skarpt på angst og tvangstilstande.

Trods sin udbredelse bliver angst ofte ikke opdaget og behandlet. Både de angstlidende og omgivelserne har tit svært ved at erkende angst som en sygdom, der kræver aktiv indsats og professionel behandling.

Region Midtjylland begynder derfor en kampagnen med afsæt i "Landsindsatsen mod angst", som Psykiatrifonden indledte sidste år.

En af landets førende eksperter i angst, ledende overlæge Raben Rosenberg fra Aarhus Universitetshospital i Risskov, har anslået, at højst hver fjerde angstpatient får den nødvendige hjælp. Det koster både den enkelte og samfundet dyrt, da ubehandlede angstpatienter ofte karter rundt til stribevis af nytteløse fysiske undersøgelser eller ryger på sygedagpenge.

/ritzau/
Kilde: http://www.berlingske.dk/article/200810 ... 810030331/

Besvar