Negative oplevelser med terapi?

Dette er mødestedet, hvor journalister og studerende kan efterlyse angste til interviews/programmer/rapporter osv. Ved at hjælpe journalisterne og de studerende er du med til at udbrede viden og aftabuisere angstlidelser.

Besvar
antropologisk
Indlæg: 1
Tilmeldt: 11 nov 2014 09:51

Negative oplevelser med terapi?

Indlæg af antropologisk » 11 nov 2014 10:19

Hej,

Har du haft nogle grænseoverskridende eller ubehagelige oplevelser i forbindelse med terapi, som du har lyst til at dele?
Jeg tager i øjeblikket et fag i antropologisk metode på Københavns Universitet, hvor vi skal lave et lille feltarbejde. Formålet med mit feltarbejde er, at undersøge hvilken magtfordeling, der er mellem terapeut og klient i en terapeutisk situation, og hvilke faldgruber der kan være i forhold til magtmisbrug. I den forbindelse vil jeg meget gerne høre historier fra folk, der har haft negative oplevelser med terapi. Der bliver ikke udgivet eller offentliggjort nogen af mine undersøgelser, de er udelukkende en del af en læreproces, og bliver kun delt mellem underviser og de andre studerende, og i den forbindelse 100% anonymt.

Bare skriv her i tråden - eller send mig en privat besked ;-)

Skriv gerne frit fra leveren om dine oplevelser, men her er et par spørgsmål, som du kan bruge som inspiration til at fortælle om din oplevelse:

- Du kan starte med at fortælle lidt om forholdende – hvilken slags terapeut gik du hos, hvornår gik du der, hvor længe gik du der, hvad var din intention med at gå der, osv.?
-Hvad skete der? Hvori bestod det grænseoverskridende eller ubehagelige?
-Hvilke facetter ved relationen mellem terapeut og klient syntes du er medvirkende til et assymmetrisk magtfordeling?
- Hvad ser du som ”målet” eller formålet med terapi?
- Hvordan opfatter du terapeutens rolle eller funktion?
- Hvilke egenskaber syntes du det er vigtigt at besidde som terapeut?
- Hvilke egenskaber syntes du det er vigtigt at besidde som klient i en terapeutisk process.
- Hvordan ville du beskrive det optimale forhold mellem terapeut og klient?
- Hvordan ville du beskrive det værst tænkelige forhold mellem terapeut og klient?

På forhånd mange tak for hjælpen :-)

En lille smule om mig: Jeg er en 34-årig mand, der selv har lidt af angst og depression i mange år, og derfor har opsøgt mange forskellige terapiformer, hvor jeg har haft både gode, men sandelig også mange dårlige oplevelser, nogen rigtig dårlige, hvilket er en af motivationerne for at have valgt netop dette emne.

Besvar