At lyve og føre bag lyset

Her kan du skrive om det at være ung og have angst
Besvar
oliverranders
Indlæg: 8
Tilmeldt: 14 dec 2009 01:40

At lyve og føre bag lyset

Indlæg af oliverranders » 31 okt 2011 00:30

Jeg kender en pige (ven) som har angst (og måske noget mere) – skal medicineres og hun har været indlagt et par gange.

Pigen har tidligere løjet for mig, ført mig bag lyset, udsat mig for voldsomme raserianfald og behandlet mig dårligt. Jeg troede i starten, af det var personens kondition som lå bag adfærden, hvorfor jeg forsøgte at ”forstå” (som den gode ven jeg ønsker at være) reaktionerne i denne kontekst. Jeg tror ikke længere, at sygdommen nødvendigvis ligger bag hendes adfærd. Måske er det blot hedes person (jeg ved godt at man ikke akn adskille tingene, men I ved hvad jeg mener).

Jeg har fornyeligt konfronteret personen med løgnen og vildledningen. Jeg gjorde opmærksom på, ar denne adfærd ikke er konsistens med et venskab. Personen eksploderede. Jeg gjorde den fejl, at jeg holdt pigen op på 2 forhold, hvoraf jeg kun havde uigendrivelige beviser på det ene. Det andet forhold bygger på et hav af indicier, som med en utrolig stor sandsynlighed peger entydigt i en retning. Pigen hæfter sig selvfølgelig ved dette aspekt, og angreb mig på dette. Jeg undskylder derefter min beskyldning hvilket pigen accepterer. Jeg har haft det meget utrolig dårlig med min beskyldning, og forhørte mig derfor hos en bekendt, som i klare vendinger fortæller mig, at jeg havde ret i begge mine anker. Pigen har således accepteret min undskyldning, hvor der ikke var noget at undskylde. Hun har angrebet mig på det ene punkt, alene fordi hun ved, at jeg kun havde indicier. Hun kunne så let som ingen ting have undskyld løgnene og så ville jeg være blevet go igen.

Jeg må indrømme, at jeg er RYSTET i min grundvold. Hvorfor lyve mm. når sandheden ikke ville have ændret min adfærd/vort venskab. Det har været en meget grænseoverskridende oplevelse. Regner hun mig ikke for en skid?

Har I nogen erfaring med lignende adfærd. Hvad er jeres råd. Umiddelbart forestiller jeg mig, at blot forbi man har angst (og måske lidt mere), at så behøver man vel ikke at være en løgner.

oliverranders
Indlæg: 8
Tilmeldt: 14 dec 2009 01:40

Re: At lyve og føre bag lyset

Indlæg af oliverranders » 31 okt 2011 00:37

PS! Pigen mener at hun er åh så ærlig, sød og betænksom! Gør jeg opmærksom på hendes adfærd så "angriber jeg hedes person" og 3 verdenskrig starter.

sleepy+

Re: At lyve og føre bag lyset

Indlæg af sleepy+ » 13 nov 2011 01:23

Hej oliverranders
Jeg synes du lyder som en rigtig god ven, men din pigeven er ikke klar til at tro på virkeligheden. Det jeg skriver er selvfølgelig min mening, men noget du skriver om hende kan jeg relatere til mig selv. Når du siger sandheden og hun "angriber" dig, så er det fordi hun ikke er klar til at høre sandheden. Hun har brug for at tro på at hun er som den gode person hun forestiller sig, for ellers vil hele hendes verden bryde sammen. Når hun har raset ud på dig over små ting (hun får vendt tingene på hovedet, så det du siger faktisk bliver en løgn, men det gør hun for at beskytte sin egen person, altså den person hun forestiller sig hun er) gør hun en af to ting, enten tænker hun på hvorfor hun er ven med dig når du kommer med sådanne anklager (hvilken beviser at hun ikke er klar til at komme videre med sig selv) eller hun, når hun er alene, bryder sammen i gråd og ikke aner hvad hun skal gøre fordi hun ikke fortjener sit liv.
Hvis du kan få hende i behandling ville det være godt, for så lavt selvværd er svært at leve med, selv når man ikke vil se det i øjnene.
Mange hilsner
Maria (jeg har angst, depression og som følge deraf lavt selvværd og selvskadende adfærd)

Oliver1234
Indlæg: 1
Tilmeldt: 15 nov 2011 06:35

Re: At lyve og føre bag lyset

Indlæg af Oliver1234 » 15 nov 2011 06:52

Hej Sleepy

Mange tak for dit meget kloge og fine svar. Jeg har desværre glemt mit pasword, så jeg har oprettet en ny profil ”Oliver1234” ;-)


Jeg tror, at jeg forstår hvad du mener, når du skriver, at hun har svært ved at ”høre sandheden”. Jeg tror tilmed at du har ret i din analyse. Jeg har svær ved at tro og forstå dette, da hun er skide klog, og ræsonnerer knivskarpt og logisk (normalt).

Det JEG slet ikke forstår er, HVORFOR hun lyver i første omgang og hvorfor hun fastholder løgnen. Det sidste forklares måske med de vanskelige i at ”høre sandheden” når man bliver fanget i løgnen (som du beskriver). Hun ser bestemt ikke sig selv som en løgner. Men hvorfor lyve i første omgang. Det hun lyver om, vil på ingen måde for mig til at tænke dårligt om hende, men det har en praktisk betydning for mig. Hun lyver f.eks. om hvor hun bor og hvem hun er kæreste med. Det her JEG (ikke alle andre) vidst tidligere og det har ALDRIG været et problem. Hvis jeg forsøger at sætte mig i hendes sted, så kan jeg med lidt god vilje forstå hvis hun er lidt flov hendes kæreste (i relation til hendes andre vennerne), eller at hun kan være bange for, at det løgne om kan skad hende (hvor hun bor), MEN jeg har tidligere vist mange mange gange at netop det emne kan hun være helt tryg ved mig. Jeg har været bekend med andre kærester og boliger. Jeg har bevist mit værd et utalt af gange på netop disse punkter. Om hun ved at jeg ikke dømmer hende – Om det er A, B eller C rager mig en høstblomst.
Det er selve løgnene og implikationerne får mig til at føle, at hun ikke respekterer mig. At hun ikke gengælder mit venskab. Min fortrolighed og tillid.
Havde hun derimod fortalt mig sandheden, så ville det derimod styrke vort venskab. Derfor fatter jeg slet ikke behovet for at lyve, og tilmed noget så tåbe ligt og ligegyldigt. Måske kan du forklare mig hvordan det hænger sammen. Måske har du ret i, at hun ikke er parat til at komme videre.

Hvad er dit rå til mig? Jeg synes at det er meget svært, nå hun behandler mig så ringe. Med så lidt tillid og respekt. Når hun lyver for mig gentagende gange om ting hvor jeg HAR bevist mit værd, og bagefter benægter tingenes rette sammenhæng (en dobbeltløgn).

Besvar