Log ind på medlemssiderne
Indtast venligst adgangskode:


Log ind
Nyeste nummer af AngstAvisen er klar til download
QR-kode
Opslag

Forskere, jounalister, studerende m.fl. søger angste...

Internetbaseret selvhjælpsterapi mod selvmordstanker

Har du selvmordstanker, og har du lyst til at være med i et forskningsprojekt, som undersøger om internetbaseret terapi kan hjælpe personer med selvmordstanker?

Cool Kids til børn med angst og autisme

- børn søges til effekt-undersøgelse i Midtjylland

Vis din angst
 
Opslag
04-01-17

Internetbaseret selvhjælpsterapi mod selvmordstanker


Har du selvmordstanker, og har du lyst til at være med i et forskningsprojekt, som undersøger om internetbaseret terapi kan hjælpe personer med selvmordstanker?

Baggrund
I 2011 udviklerede forskere og psykologer på Amsterdam universitet et internetbaseret selvhjælpsprogram til personer med selvmordstanker. Et hollandsk studie viste at programmet kunne hjælpe personer med selvmordstanker til at få det bedre. Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse og professor Merete Nordentoft har i samarbejde med Livslinien og med støtte fra TrygFonden, taget initiativ til at oversætte og tilbyde programmet i Danmark. Psykolog og Ph.d.-studerende Charlotte Mühlmann undersøger det danske programs effekt inden det bliver gjort frit tilgængeligt for alle.

Selvhjælpsprogrammet
Selvhjælpsprogrammet består af 6 moduler, der hver tager en uge at gennemføre.Hvert modul er inddelt i et teoriafsnit, en ugeopgave og en række øvelser. Man kan gå igennem programmet i sit eget tempo og løbende få hjælp og støtte fra en psykolog. Programmet bygger på effektive psykoterapeutiske teknikker som kognitiv adfærdsterapi, problemløsning, dialektisk adfærdsterapi og mindfulness-baseret kognitiv terapi.

Hvem kan være med?
For at være med i studiet skal man som deltager være fyldt 18 år, kunne læse dansk og have selvmordstanker. Man må gerne have en psykiatrisk diagnose og et misbrug og man må også gerne modtage terapi og behandling andre steder.

Læs mere
Hvis du er interesseret i at deltage kan du læse mere om forskningsprojektet på Livsliniens hjemmeside www.livslinien.dk/sos og på www.internetbehandling.dk/sos

Kontakt projektleder Charlotte Mühlmann for spørgsmål om studiet på telefonnummer 26112546 eller på email charlotte.muehlmann@regionh.dk.

Netbutikken
Virker (endelig) igen!
Privatlivspolitik
Privatlivspolitik
Kontingentændring!
Bemærk, fra og med 1. maj stiger kontingentet for medlemmer, der ønsker papirudgaven af AngstAvisen, til kr. 300 pr. kalenderår.
Ønsker du, at modtage AngstAvisen elektronisk (download) koster kontingentet kr. 250 pr. kalenderår.
Bliv medlem af Angstforeningen
Støt vores indsats og nyd godt af medlemsfordelene.

Medlemskab koster kr. 250 årligt for downloadere af medlemsbladet. Vil du have bladet med posten, er kontingentet på kr. 300 årligt.

Læs mere Læs mere
Angstforeningens forum
Panic App
App til panikangste
Fås i Google Play og iTunes
Copyright © 2010 | Angstforeningen | Peter Bangsvej 5B | 2000 Frederiksberg | tlf. 70 27 13 20 | CVR/SE nr.: 26401739