Ekstraslag/ekstrasystoler

Generaliseret angst er en konstant indre uro og bekymringer i det daglige.
Besvar
kris2932
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12 sep 2018 18:55

Ekstraslag/ekstrasystoler

Indlæg af kris2932 » 12 sep 2018 19:34

Hej alle

Jeg er en 24-årig mand, som lider af angst særlig rettet mod hjertet. Jeg har ofte hjertebanke, men lider også af ekstrasystoler som i daglig tale er bedre kendt som "ekstra slag".

Det er specielt disse ekstra slag som gør mig meget angst. Jeg er blevet udredt hos lægen for diverse hjertesygdomme, og de siger at mit hjerte intet fejler. Når disse ekstra slag kommer, føles det som at man bliver slået i brystet og dermed ikke rigtig kan trække vejret ind, og istedet strammer i mavemusklerne. De kommer meget i perioder, og har ikke haft dem længe. Jeg kan som regel kun mærke dem i bestemt situationer, fx når jeg ligger på en bestemt måde.

Nu til sagen.
Jeg skal ud på en længere rejse, og har derfor en backpack med mig som er ret tung. Da jeg tidligere i dag tog til København, og gik med min backpack, fik jeg et "anfald" af disse ekstra slag. Det var dybt ubehageligt og der kom 3-4 ekstra slag træk på meget kort tid. Det føles altså som om, at de kom, når jeg belaster min krop med noget tungt. Efter sådan et anfald, føler man, at det næste ekstra slag er lige rundt om hjørnet, og man har det derfor ret ubehageligt, og frygter lidt, at det på et tidspunkt skal gå helt i stå. Ekstra slagende forsvandt først, da jeg havde lagt alt fra mig og kom ned og sidde i 10 min.

Jeg er nu bange for, at jeg ikke kan klare min rejse, hvor min backpack er mit "hjem" de næste par måneder, og min værste frygt er at jeg skulle få et hjertestop netop grundet disse ekstra slag på min rejse. De føles så voldsomme, og ubehagelige at jeg frygter det værste og samtidig er jeg nu nervøs for at lave noget, som er lidt mere fysisk krævende.

Er der nogen som har erfaringer med dette, og som evt. også er blevet erklæret rask, eller som har en sjælden hjertesygdom?

Mvh. kristian

Troldepus71
Indlæg: 2
Tilmeldt: 09 sep 2018 15:21

Re: Ekstraslag/ekstrasystoler

Indlæg af Troldepus71 » 21 sep 2018 17:30

Hej Kristian

Jeg får også disse ekstra systoler - specielt i de perioder, hvor min sygdomsangst er værst.
Jeg har dog fundet en metode til at minimere ubehaget, som du måske også kan have gavn af: Når jeg mærker første ekstra systole hoster jeg kraftigt - så kommer der ikke flere, og jeg har det fint igen 😊
Jeg håber, du finder ro med din rejse ☀️
Mvh Charlotte

Besvar